Το αεροπλανοφόρο de Gaulle ξανά στη μάχη κατά του ΙΚ

Το αεροπλανοφόρο de Gaulle ξανά στη μάχη κατά του ΙΚ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ενόψει της μάχης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανακοίνωσε αξιωματικός που βρίσκεται στο αεροπλανόφο.

Οκτώ καταδιωκτικά αεροπλάνα Rafale απογειώθηκαν το πρωί από το πλοίο που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε φωτογράφος του AFP που είναι στο αεροπλανοφόρο.

Ουδεμία διευκρίνιση δόθηκε για τον χαρακτήρα της αποστολής τους, καθώς τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να πραγματοποιούν πλήγματα ή να κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις.

Είναι η τρίτη φορά που το Charles de Gaulle μετέχει στους κόλπους του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ από τον Φεβρουάριο του 2015.

Το μοναδικό γαλλικό αεροπλανοφόρο, που μεταφέρει 24 Rafale, δύο αεροπλάνα Hawkeye, ένα αεροπλάνο θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 και τέσσερα ελικόπτερα, είχε αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου από την Τουλόν στη νότια Γαλλία.

Η συμβολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου τριπλασιάζει την ικανότητα των γαλλικών αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή, όπου ήδη 12 Rafale έχουν βάση στην Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αποστολή του αεροπλανοφόρου έχει προγραμματιστεί "από το τέλος Σεπτεμβρίου έως το τέλος Οκτωβρίου", όπως πρόσφατα δήλωσε στο γαλλικό κοινοβούλιο ο υπουργός 'Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Πρόκειται για την τελευταία επιχείρηση του Charles de Gaulle πριν από μια μεγάλη 18μηνη διακοπή για τεχνικούς λόγους που έχει προγραμματιστεί από τις αρχές του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή