Η Σουηδία θα συμμετέχει στο Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ

Η Σουηδία θα συμμετέχει στο Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στη Λετονία, θα ενταχθεί η Σουηδία, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα την Παρασκευή.

«Η συμμετοχή στο STRATCOM Center of Excellence αποτελεί φυσικό βήμα για τη Σουηδία», σχολίασε ο Γιάνις Σαρτς, διευθυντής της μονάδας του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η Στοκχόλμη είχε ανακοινώσει την επαναφορά των στρατευμάτων και του σχετικού εξοπλισμού στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, το Γκότλαντ, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή της Βαλτικής αυξάνονται λόγω της δραστηριότητας της Ρωσίας σε γειτνιάζοντα εδάφη.

Η Σουηδία δεν αποτελεί μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Σαρτς υπενθύμισε ότι η Φινλανδία, που επίσης δε συμμετέχει στην οργάνωση, αποτελεί ήδη μέλος του κέντρου που δημιουργήθηκε το 2015 υπό το φόβο μίας απόπειρας από το Κρεμλίνο να επηρεάσει τη Λετονία, όπου κατοικεί μία μεγάλη μειονότητα Ρώσων.

Πριν από κάποιο διάστημα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ είχε υπογραμμίσε ότι εάν η Σουηδία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα λάβει τα ανάλογα μέτρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή