Ψάχνουν ανθρώπους του Γκιουλέν στην τουρκική κυβέρνηση

Ψάχνουν ανθρώπους του Γκιουλέν στην τουρκική κυβέρνηση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ώρες, μια νέα πληροφορία προκαλεί αναστάτωση στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), δυο μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ενδέχεται να διατήρησαν τις σχέσεις τους με το Κίνημα Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά κυκλοφορούν στην Άγκυρα, δυο υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης διαθέτουν στα κινητά τηλέφωνα τους πρόγραμμα κρυπτογραφημένης επικοινωνίας που φέρει την ονομασία Bylock. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησαν αυτή την εφαρμογή για την οργάνωση του πραξικοπήματος και την επικοινωνία με την ηγεσία του Κινήματος Γκιουλέν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα ονόματα των υπουργών που χρησιμοποιούν την επίμαχη εφαρμογή. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο οι διωκτικές αρχές και οι μυστικές υπηρεσίες εξασφάλισαν πρόσβαση στα κινητά των υπουργών. Ωστόσο, πηγές του ΑΚΡ κάνουν λόγο για δυο υπουργούς, με ύποπτες διασυνδέσεις. Επίσης, αναφέρουν ότι ο υιός του ενός υπουργού έχει κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Κινήματος Γκιουλέν.

Η ηγεσία του ΑΚΡ και η Πρωθυπουργία επιχειρούν να προσεγγίσουν με ιδιαίτερη προσοχή το όλο ζήτημα. Μάλιστα, η κυβέρνηση ζητά από τον τουρκικό τύπο να μην δώσει μεγάλες διαστάσεις στο όλο ζήτημα μέχρι το τέλος των ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή