Κούβα: 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω του τυφώνα Μάθιου

Κούβα: 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω του τυφώνα Μάθιου

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 316.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους στην ανατολική Κούβα, η οποία αναμένεται να πληγεί τις επόμενες ώρες από τον ισχυρό τυφώνα Μάθιου, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η πολιτική προστασία.

«20.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια και 296.000 σε νοικοκυριά», δήλωσε ο δεύτερος τη τάξει της πολιτικής προστασίας της Κούβας, ο Λουίς Άνχελ Μακαρένο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Η κυβέρνηση της νήσου κήρυξε σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της έλευσης του τυφώνα έξι ανατολικές επαρχίες, ανάμεσά τους το Σαντιάγο ντε Κούμπα και το Γκουαντάναμο.

Με ανέμους που φθάνουν έως και τα 230 χιλιόμετρα ανά ώρα, ο Μάθιου, τυφώνας κατηγορίας τέσσερα στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, κατευθυνόταν χθες προς τη βόρεια Καραϊβική καλύπτοντας 13 χιλιόμετρα κάθε ώρα, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τυφώνων (NHC), το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι.

Αναμενόταν να πλήξει την Αϊτή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και να φθάσει στην Κούβα το απόγευμα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή