Ομπάμα και Ντι Κάπριο ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Ομπάμα και Ντι Κάπριο ενώνουν δυνάμεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνάμεις τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή ενώνουν Μπαράκ Ομπάμα και Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο αμερικανός ηθοποιός συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ενόψει της προβολής του νέου του ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στην παρέα τους ήταν και η επιστήμονας Κάθριν Χέϊχο που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος.

«Δίνουμε μάχη ενάντια στον χρόνο για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή. Η ανταπόκριση του κόσμου δεν είναι επαρκής ωστόσο, τα ευχάριστα νέα είναι ότι μπορούμε ακόμη να περάσουμε το τεστ», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στο συγκεντρωμένο πλήθος συμπληρώνοντας πως είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος για τη δυνατότητα επίτευξης της αλλαγής».

Από την πλευρά του ο δημοφιλής και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ηθοποιός έστειλε το δικό του πολιτικό μήνυμα.

«Εάν δεν πιστεύεις στην κλιματική αλλαγή, τότε δεν πιστεύεις στα δεδομένα ή την επιστήμη. Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα έπρεπε να έχεις το δικαίωμα να κατέχεις δημόσιο αξίωμα», είπε αφήνοντας αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μιλώντας για την κλιματική αλλαγή είχε κάνει λόγο για «απάτη».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «South By South Lawn», ενός φεστιβάλ ιδεών, τέχνης και δράσης που διοργανώνεται στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου, στο πρότυπο του South by Southwest το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο 'Οστιν του Τέξας και συνδυάζει νέες τεχνολογίες, ταινίες και μουσική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή