ΚΟΣΜΟΣ

Νέο γύρο αποκαλύψεων ετοιμάζει η Wikileaks

assange

Ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε σήμερα ότι πριν τις 8 Νοεμβρίου πρόκειται να δημοσιοποιήσει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές και εμπλέκουν τρεις κυβερνήσεις.

«Οι επιθέσεις εναντίον μας μας κάνουν πιο δυνατούς», διαβεβαίωσε ο Ασάνζ , ο οποίος ζει αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ανήμερα των δέκατων γενεθλίων της ιστοσελίδας του.

Σημείωσε ακόμα πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει προπαγάνδα εναντίον της σελίδας, από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι ο Ασάνζ προσπαθεί να αποδομήσει την υποψηφιότητα Κλίντον, κάτι το οποίο δεν ισχύει, όπως δήλωσε.

Μάλιστα ο Ασάνζ ανέφερε πως οι αποκαλύψεις θα συνεχίσουν «με κάθε κόστος», ακόμα κι αν χρειαστεί να παραιτηθεί από αρχισυντάκτης της σελίδας.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει ενός είδους συνδρομητική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της Wikileaks ώστε να διασφαλίση την αυτοχρηματοδότηση και την ανεξαρτησία της.