Βρετανία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του UKIP μετά από 18 μέρες στην ηγεσία του

Βρετανία: Παραιτήθηκε η πρόεδρος του UKIP μετά από 18 μέρες στην ηγεσία του

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νταϊάν Τζέιμς παραιτήθηκε χθες ως ηγέτις του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), επικαλούμενη προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, 18 ημέρες αφότου ξεκίνησε η θητεία της.

"Δεν θα επισημοποιήσω την πρόσφατη υποψηφιότητά μου να γίνω η νέα αρχηγός του κόμματος", δήλωσε το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δήλωση που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

"Έχει καταστεί εμφανές πλέον ότι δεν έχω επαρκή εξουσία, ούτε την πλήρη υποστήριξη των συναδέλφων μου στο Ευρωκοινοβούλιο και των στελεχών του κόμματος για να υλοποιήσω τις αλλαγές που πιστεύω ότι είναι αναγκαίες και πάνω στις οποίες βάσισα την υποψηφιότητά μου", είπε.

Η Τζέιμς διαδέχθηκε τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ηγεσία του UKIP τον Σεπτέμβριο, έχοντας δεσμευτεί να εξασφαλίσει ότι η συντηρητική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευτεί το Brexit με ήπιους όρους.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή