Οχυρώνεται η Φλόριντα ενόψει της άφιξης του «Μάθιου» – τουλάχιστον εννέα νεκροί ο απολογισμός

Οχυρώνεται η Φλόριντα ενόψει της άφιξης του «Μάθιου» – τουλάχιστον εννέα νεκροί ο απολογισμός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση για την πολιτεία της Φλόριντα ενόψει της άφιξης του τυφώνα Μάθιου εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων. Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμών ακόμη και απώλειας ζωών. Η Φλόριντα, η Νότια Καρολίνα και τμήματα της Βόρειας Καρολίνας έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αρχίσει να απομακρύνονται από τις ακτές.

Είχε προηγηθεί το σαρωτικό πέρασμα του Μάθιου από την Κούβα και την Αϊτή με ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται μάλιστα για την πιο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής κατά την τελευταία δεκαετία. Στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μόνο στην Αϊτή 14.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και τουλάχιστον 1.855 σπίτια πλημμύρισαν.

Στο επίκεντρο της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν πόλεις, αγροτικές εκτάσεις, αλλά και παραλιακά τουριστικά θέρετρα.

Μάλιστα ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την κατάσταση που προκλήθηκε στην Αϊτή, ως τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έπληξε τη χώρα, από τον καταστροφικό σεισμό του 2000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή