Τα κορίτσια δέχονται πιέσεις να είναι τέλεια

Τα κορίτσια δέχονται πιέσεις να είναι τέλεια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κορίτσια στη Βρετανία νιώθουν σήμερα λιγότερο ικανοποιημένα από την εμφάνισή τους αναφέρει έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Σώματος Βρετανίδων Οδηγών. Μόλις το 61% από τα 1.627 κορίτσια ηλικίας από επτά έως 21 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα νιώθουν ικανοποίηση για το σώμα τους. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ανερχόταν σε 73%.

Κορίτσια που δεν έχουν κλείσει ακόμα τα επτά χρόνια δέχονται έντονες πιέσεις να εμφανίζονται τέλειες. Η επικεφαλής του Σώματος, η Μπέκι Χιούιτ επισημαίνει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας προκαλούν σοκ.

Οπως προκύπτει από την έρευνα, στα παιδιά ηλικίας από επτά μέχρι δέκα ετών, το 36% δήλωσε ότι ένιωθε πως το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η εμφάνιση. Το 38% ένιωθε ότι δεν ήταν αρκετά όμορφες. Το 35% συμφώνησε ότι οι γυναίκες κρίνονται βασικά για την εμφάνισή τους και όχι για τις ικανότητές τους, ενώ το 23% ένιωθε την ανάγκη να είναι τέλειες. Στην ηλικιακή ομάδα 11 έως 21 ετών, το 80% των ερωτηθέντων ένιωθε ότι η εμφάνιση ήταν το πιο σημαντικό, το 66% ένιωθε ότι δεν ήταν αρκετά όμορφες, το 93% ένιωθε ότι οι γυναίκες κρίνονται από την εμφάνισή τους και όχι από τις ικανότητες τους, το 47% πίστευε ότι η εμφάνισή του δεν του επέτρεπε να εξελιχθεί και να προχωρήσει και το 61% ένιωθε την ανάγκη να είναι τέλειο.

Τα κορίτσια είπαν στους ερευνητές ότι η χαμηλή αυτοεκτίμηση που είχαν εξαιτίας της εμφάνισής τους δεν τους επέτρεπε να φορούν κάποια ρούχα, να φωτογραφίζονται αλλά και να ασκούνται, να μιλούν στην τάξη και να διατηρούν κοινωνικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή