Βρυξέλλες: Επίθεση κατά αστυνομικών με «άρωμα» τρομοκρατίας

Βρυξέλλες: Επίθεση κατά αστυνομικών με «άρωμα» τρομοκρατίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί.

Οπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι VRT, δύο από τους αστυνομικούς μαχαιρώθηκαν, ο ένας στον λαιμό και ο άλλος στο στομάχι, ενώ ο δράστης χτύπησε στο πρόσωπο έναν τρίτο, ο οποίος έσπευσε στο σημείο. Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ τα τραύματα των αστυνομικών δεν απειλούν τη ζωή τους.

Ενδείξεις για τρομοκρατία

«Εχουμε στοιχεία που μας ωθούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ερίκ Βαν Ντερ Σιπτ, ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Παράλληλα, η έρευνα για το συμβάν ανατέθηκε σε εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε συναγερμό μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, τον περασμένο Μάρτιο, που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους. Λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα ο σιδηροδρομικός σταθμός Γκαρ ντι Νορ έκλεισε για μία ώρα, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα. Τα δρομολόγια ξανάρχισαν αφού ο χώρος ελέγχθηκε από ομάδες πυροτεχνουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή