ΚΟΣΜΟΣ

30 χρόνια δεν είχε βγει από το σπίτι

30-chronia-den-eiche-vgei-apo-to-spiti-2154244

Η βαυαρική αστυνομία ερευνά την εξαιρετικά παράδοξη υπόθεση ενός 43χρονου άνδρα, ο οποίος φαίνεται να παρέμενε – πιθανώς– κρατούμενος στο σπίτι των γονιών του επί δεκαετίες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Στάντερ τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε από πότε αυτός ο άνδρας δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο, ούτε και σε ποια κατάσταση ακριβώς βρισκόταν, αν θα μπορούσε να κινείται ελεύθερα».

Πάντως, σύμφωνα με τις Αρχές, ο άνδρας δεν είχε βγει από το σπίτι για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Ο άνδρας φαινόταν ατημέλητος αλλά δεν ήταν υποσιτισμένος, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί έρευνα κατά των γονέων για παράνομη κατακράτηση και σωματικές βλάβες λόγω αμέλειας. Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό αν θα ασκηθούν διώξεις εναντίον των γονέων. Η γερμανική αστυνομία, λόγω της ισχύουσας αυστηρής νομοθεσίας, δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας του άνδρα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας ανέφερε ότι τα επίσημα έγγραφα που διαθέτουν οι Αρχές δείχνουν ότι ο άνδρας φοίτησε σε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο, ενώ έγγραφα από το σχολείο δείχνουν ότι όταν ήταν 13 ετών οι σχολικές αρχές έκριναν ότι δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παρακολουθεί μαθήματα. Η μητέρα του άνδρα μιλώντας στη «Nordbayerischer Kurier» ανέφερε ότι ο γιος της δεν χρήζει διάσωσης, διότι «απλά δεν ήθελε να βγαίνει έξω» και τόνισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο άνδρας της το μόνο που ήθελαν ήταν να προστατεύσουν τον γιο τους.