Περιπολίες της αλβανικής αστυνομίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Περιπολίες της αλβανικής αστυνομίας με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλβανική αστυνομία παρουσίασε σήμερα το «στόλο» των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις καθημερινές περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους των Τιράνων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, μιλώντας για τη σημασία της πράσινης ενέργειας, δήλωσε ότι «η Αλβανία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή και μία από τις 5 στην Ευρώπη, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

«Αυτά τα περιπολικά δεν χρησιμοποιούν ούτε σταγόνα καυσίμων. Φορτώνουν σε απλή πρίζα και τα έξοδα τους είναι ασήμαντα, λιγότερο από το κόστος ενός καφέ την ημέρα. Τα αυτοκίνητα αυτά ξοδεύουν μόνο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Ενώ ένα κανονικό αυτοκίνητο της αστυνομίας στα 100 χιλιόμετρα ξοδεύει 25 ευρώ», είπε.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τα πρώτα 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μάρκας Wolksvagen και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποσκοπούν, βήμα- βήμα, να αντικαταστήσουν το σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων της αστυνομίας με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

 

Πηγή : skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή