Στο νοσοκομείο έπειτα από καβγά στην Ευρωβουλή

Στο νοσοκομείο έπειτα από καβγά στην Ευρωβουλή

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Στο νοσοκομείο διακομίσθη ο ευρωβουλευτής του Κόμματος της Ανεξαρτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKIP) και επικρατέστερος νέος ηγέτης του Στίβεν Γουλφ ύστερα από «έντονη λογομαχία» κατά μία εκδοχή, «γροθιά που δέχθηκε» κατά μία άλλη, στη διάρκεια της συζήτησης για την ανάδειξη νέου επικεφαλής του κόμματος. Ο Γουλφ κατέρρευσε χθες το μεσημέρι μετά την αντιπαράθεση με συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ βρετανικών ΜΜΕ, ο Γουλφ γρονθοκοπήθηκε, χτύπησε το κεφάλι του και κατέρρευσε. Εικόνες του ITV News εμφάνισαν έναν άνδρα, πιθανότατα τον Γουλφ, να κείται αναίσθητος στο έδαφος μέσα στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ευρωκοινοβούλιο, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα ανέφερε ότι αισθάνεται καλύτερα, αλλά πως θα διανυκτέρευε χθες στο νοσοκομείο για να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. «Η μαγνητική τομογραφία έδειξε πως δεν υπάρχει θρόμβος στο κεφάλι», εξήγησε. «Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι πιο αισιόδοξος και χαρούμενος και είμαι, όπως πάντα, χαμογελαστός», προσέθεσε. «Για προληπτικούς λόγους θα μείνω στο νοσοκομείο, εν αναμονή πρόσθετων εξετάσεων για να βεβαιωθώ ότι είμαι καλά», κατέληξε. Εκπρόσωπος του κόμματος διευκρίνισε ότι ο Γουλφ, ο οποίος γιόρτασε χθες τα 49α γενέθλιά του, λιποθύμησε και παρουσίασε δύο κρίσεις που έμοιαζαν με επιληπτικές. Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάποια αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Ο Φάρατζ και η Τζέιμς

Το UKIP διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμμετοχή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε., που κατέληξε με την ψήφο του λαού υπέρ του Brexit. Παρόλο που το αποτέλεσμα θεωρήθηκε θρίαμβος για το κόμμα, ο πρώην ηγέτης του και ιδρυτής Νάιτζελ Φάρατζ παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από την Ντάιαν Τζέιμς. Προχθές και έπειτα από μόλις 18 ημέρες παραμονής στην ηγεσία, η Τζέιμς παραιτήθηκε, αφήνοντας τον Φάρατζ στη θέση του μεταβατικού ηγέτη. Αμέσως ο Γουλφ κατέθεσε υποψηφιότητα και τα γραφεία στοιχημάτων τον παρουσίαζαν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Στην προηγούμενη εσωκομματική μάχη είχε χάσει την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας για 17 λεπτά. Πρόσφατα, ο Γουλφ είχε εκφράσει την πρόθεση να προσχωρήσει στους Τόρις λόγω της αφοσίωσης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Στη συνέχεια, όμως, δήλωσε ότι αποφάσισε να παραμείνει στο UKIP, επειδή τα μέλη της εργατικής τάξης χρειάζονται μια φωνή εναντίον των ελίτ.

Υπενθυμίζεται ότι το UKIP διαθέτει μόνο μία έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά πάνω από 20 στην Ευρωβουλή, παρά την αντιευρωπαϊκή του στάση. Παρόλο που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε., θα παραμείνει μέλος της Ενωσης μέχρις ότου υπάρξει η επίσημη και οριστική διαπραγμάτευση του «διαζυγίου», μια διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο χρόνια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή