H σχέση του Τραμπ με το Playboy

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε τουλάχιστον δύο ερωτικά βίντεο (soft porn) του ιστορικού ομίλου Playboy έχει εμφανιστεί ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ. Το 1994, ο Τραμπ εμφανίζεται σε βιντεοκασέτα του Playboy να φωτογραφίζει μοντέλα. Το βίντεο, που εντοπίστηκε από το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, δείχνει τον Τραμπ να φωτογραφίζει νέα –πλήρως ενδεδυμένα– κορίτσια με μια μηχανή Polaroid και να υποβάλλει ερωτήσεις σε επίδοξο «κουνελάκι».

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα την πορνογραφία «υγειονομική κρίση». Στο βίντεο, η κοπέλα, ερωτηθείσα από τον Τραμπ αν διαθέτει τα προσόντα για να γίνει «κουνελάκι», γυμνό μοντέλο δηλαδή στο μηνιαίο περιοδικό, λέει: «Πιστεύω ότι δεν είναι μόνον η ομορφιά, αλλά και το ύφος. Εκτιμώ ότι έχει πολλά να κάνει με την προσωπικότητα και τη στάση ζωής. Το Playboy αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό και πιστεύω ότι είμαι η κατάλληλη για να εκπροσωπήσω το περιοδικό».

Ο Τραμπ απαντά: «Και εγώ πιστεύω ότι είσαι η κατάλληλη και νομίζω ότι όλοι εδώ μαζί μας, συμφωνούν και αυτοί ότι είσαι η κατάλληλη».

Το CNN επεσήμανε ότι στα βίντεο στα οποία εμφανίζεται ο Τραμπ δεν υπάρχει γυμνό ούτε και «σεξουαλικό περιεχόμενο», αν και «άλλες σκηνές στην ταινία εμφανίζουν γυμνές γυναίκες να θωπεύονται αισθησιακά με διάφορες αφορμές».

Σε άλλο βίντεο, από το 2001 αυτή τη φορά, που εξασφάλισε το CNN, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στα παρασκήνια επίδειξης μόδας, με δύο «κουνελάκια» του Playboy, καθώς και με την τότε σύντροφο και σημερινή του σύζυγο Μελάνια Τραμπ.

Στο βίντεο αυτό ο Τραμπ λούζει με σαμπάνια το διάσημο λογότυπο-κουνέλι του Playboy και λέει: «Η ομορφιά είναι αυθύπαρκτη. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στον τελικό».

Τις εμφανίσεις αυτές του Τραμπ στηλίτευσε χθες η ταμπλόιντ σκανδαλοθηρική New York Daily News, τιτλοφορώντας το πρωτοσέλιδό της: «Η ταινία πορνό του Τραμπ. Αφού κατακεραύνωσε την πρώην Μις Υφήλιος Αλίσια Ματσάντο σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, για την υποτιθέμενη συμμετοχή της σε πορνογραφικό βίντεο –στο οποίο η Ματσάντο δεν συμμετείχε– αποκαλύπτεται ότι ο Τραμπ πραγματοποίησε εμφάνιση ως προσκεκλημένος σταρ σε βίντεο soft πορνό του Playboy».

Παρότι ο Τραμπ δεν εμφανίζεται στα βίντεο μαζί με γυμνή γυναίκα, σκηνές με γυμνές χορεύτριες που θωπεύουν η μία την άλλη, αισθησιακές πόζες και γυναίκες αλειμμένες με μέλι αφθονούν στα βίντεο. Η ύπαρξη των επίμαχων βίντεο ήλθε στο φως λίγες μόλις ώρες μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Τραμπ εναντίον της πρώην Μις Υφήλιος Αλίσια Ματσάντο, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η νέα γυναίκα συμμετείχε σε αυτοσχέδιο πορνογραφικό βίντεο.

Στο μεταξύ, αποφυλακισθέντα από ομοσπονδιακές φυλακές των ΗΠΑ Αλβανό μετανάστη αποκαλύφθηκε ότι απασχολούσε ο Τραμπ ως υπεύθυνο συντήρησης του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη για μία δεκαετία. Στο χρονικό αυτό διάστημα, ο Γκεόργκε Γκιέλι κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη ότι δημιούργησε δίκτυο προσφοράς εργασίας έναντι αμοιβής από τους προσληφθέντες, που όφειλαν να καταβάλουν μέρος των αμοιβών τους στον Γκιέλι.

Ο Γκιέλι προσελήφθη από τον Τραμπ το 1991, έχοντας αποκρύψει ότι είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης σε ομοσπονδιακές φυλακές για την απόπειρα απόδρασης βαρυποινίτη ομοεθνή του από φυλακές του Μίσιγκαν τη δεκαετία του 1980.

Ρουμάνοι μετανάστες που προσελήφθησαν από τον Γκιέλι στον Πύργο Τραμπ είπαν στο Associated Press ότι κατέβαλαν 1.000 με 2.000 δολάρια για να προσληφθούν στο κτίριο του Τραμπ ως συντηρητές ή χειριστές ανελκυστήρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή