Οργή κατά Φιλιππινέζου πολιτικού

Οργή κατά Φιλιππινέζου πολιτικού

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα έχουν υπογράψει διαδικτυακό αίτημα για να μην γίνει πρέσβης των Φιλιππίνων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ο Τεοντόρο Λοκσίν, γνωστός ως Τέντι, ο οποίος χρησιμοποίησε αντισημιτικές φράσεις και χαρακτηρισμούς στις αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ειδικότερα ο Λοκσίν φαίνεται να ανήρτησε σχόλια υπέρ του ναζιστικού καθεστώτος με αναφορές στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς αλλά και την «τελική λύση». Αργότερα, βέβαια, ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του και τις αφαίρεσε από τον λογαριασμό του. Ο Λοκσίν, που σήμερα είναι 67 ετών, εργαζόταν ως δημοσιογράφος και ήταν μέλος του Κογκρέσου των Φιλιππίνων.

Οσο και να ξενίζουν οι αναρτήσεις του, πρέπει να επισημανθεί ότι είναι παρόμοιες με τα σχόλια του προέδρου της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις αναφορές του στο Ολοκαύτωμα· όπως, εξάλλου, και λέγοντας ότι «με ευχαρίστηση θα σφαγίαζε» τρία εκατομμύρια τοξικομανείς. Στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, που έχει εξαπολύσει από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις χιλιάδες άνθρωποι.Μεταξύ των αναρτήσεων του Λοκσίν υπήρχε και μία που έλεγε «πιστεύω ότι η απειλή των ναρκωτικών είναι τόσο μεγάλη που απαιτεί μία “τελική λύση”, ανάλογη με αυτή που εφαρμόσαν οι ναζί. Αυτό πιστεύω. Καμία αποτοξίνωση».

Το Αουσβιτς

Σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς, που είχαν κατασκευάσει οι ναζί στην Πολωνία και όπου έχασαν τη ζωή τους εκατομμύρια άνθρωποι.

Η διαδικτυακή αίτηση που υπέγραψαν δέκα χιλιάδες άνθρωποι απευθύνεται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ζητεί να μην γίνει αποδεκτός ο διορισμός του Λοκσίν, επισημαίνοντας ότι οι γλωσσικές του επιλογές καταδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν ρατσιστή, που είναι προκατειλημμένος έναντι των Εβραίων. Και στο Twitter πολλοί αναρτούν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Φιλιππινέζο πολιτικό, λέγοντας ότι είναι «αισχύνη». Ενδεικτικά ένας χρήστης της ιστοσελίδας είχε σχολιάσει «κάνεις τη χώρα να μοιάζει παρανοϊκή», ενώ ένας άλλος έγραφε «πίστευα ότι οι πρέσβεις έπρεπε να έχουν μόρφωση και παιδεία. Προφανώς, ο ΟΗΕ υπερκέρασε τη διαδικασία όταν διόρισε τον Τέντι Λοκσίν». Κάποιος άλλος σχολίαζε «είσαι επαίσχυντος πρεσβευτής της χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Ωστόσο, ο Λοκσίν φαίνεται να έχει και αρκετούς φίλους και οπαδούς που δεν χάνουν ευκαιρία να τον υπερασπιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πάντως, ο ίδιος λέει ότι οι θυγατέρες του του συνέστησαν να μην μπαίνει στο Twitter και να μην αναρτά κανένα σχόλιο, ούτε καν αν έχει θετικό περιεχόμενο. Πάντως, ζήτησε συγγνώμη για τις αναρτήσεις του.

«Λυπάμαι για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησα, αλλά είναι αναπόφευκτη με δεδομένη την ανειλικρίνεια και την υποκρισία αυτών που μάχομαι. Δεν μπορώ να είμαι άλλο από αυτό που είμαι», έγραψε ο Λοκσίν χθες. «Ζητώ συγγνώμη από τον Θεό και την εβραϊκή κοινότητα, αλλά μόνο από αυτούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή