Πολ Ράιαν: Δεν θα υπερασπιστώ ούτε θα συμμετάσχω στην εκστρατεία του Τραμπ

Πολ Ράιαν: Δεν θα υπερασπιστώ ούτε θα συμμετάσχω στην εκστρατεία του Τραμπ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δε θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ούτε θα υπερασπισθεί τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του, Άσλι Στρονγκ.

«Ο πρόεδρος θα περάσει τον ερχόμενο μήνα επικεντρωμένος εξ ολοκλήρου στο να προστατεύσει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Ράιαν.

Ο Ράιαν ακύρωσε την προγραμματισμένη για το περασμένο Σαββατοκύριακο εμφάνισή του σε εκδήλωση του Τραμπ, ύστερα από τη δημοσιοποίηση οπτικού υλικού από το 2005, όπου ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είχε προχωρήσει σε χυδαία σχόλια κατά του γυναικείου φύλου.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε «αηδιασμένος» από τα σχόλια του Τραμπ, ενώ έχει ήδη αποδεσμεύσει τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές από την υποχρέωση να υπερασπιστούν τον υποψήφιο του κόμματός τους, εάν αισθάνονται ότι αυτό θα πλήξει τις πιθανότητες επανεκλογής τους.

«Χρειάζεται να πράξετε όλοι το καλύτερο για εσάς και για τις περιφέρειες σας», τόνισε ο Ράιαν, σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμης πηγής στην Wall Street Journal.

Ο Ράιαν δεν έχει διευκρινίσει ακόμη εάν θα αποσύρει την επίσημη υποστήριξη του προς τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων θα περιοδεύσει σε 17 πολιτείες και 42 πόλεις μέσα στο μήνα Οκτώβριο με στόχο τη διατήρηση της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην 30μελή Βουλή.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες, καθώς η Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον προηγείται με αρκετές ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου για την 8η Νοεμβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή