Νικητής ο Γκάρι Κασπάροφ στη δικαστική υπόθεση κατά των ρωσικών αρχών

Νικητής ο Γκάρι Κασπάροφ στη δικαστική υπόθεση κατά των ρωσικών αρχών

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε τον διεθνούς φήμης σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος είχε κινηθεί νομικά κατά του ρωσικού κράτους το 2007 για την παράνομη σύλληψή του και την παραβίαση του δικαιώματος του να παρευρεθεί σε αντιπολιτευτική εκδήλωση στη Σαμάρα.

Ο Ρώσος σκακιστής, που διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας και οι ρωσικές αρχές είχαν κατασχέσει το εισιτήριό του υπό την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο 53χρονος Κασπάροφ ανακρινόταν επί πέντε ώρες για το εάν το εισιτήριό του ήταν πλαστό.

«Αν και οι ρωσικές αρχές υποστήριξαν ότι ερευνούσαν τον Κασπάροφ για το έγκλημα της πλαστογραφίας, δεν υπήρχε απόδειξη για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον λογική αιτία υποψίας από τις αρχές ότι είχε διαπράξει την παράβαση αυτή», υπογραμμίσθηκε στην ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή