Ρωσικό υπ. Αμυνας: «Ρωσοφοβική υστερία» οι κατηγορίες Τζόνσον

Ρωσικό υπ. Αμυνας: «Ρωσοφοβική υστερία» οι κατηγορίες Τζόνσον

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρωσοφοβική υστερία» χαρακτήρισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τις κατηγορίες που εξαπέλυσε την Τρίτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον εναντίον της Ρωσίας, την οποία κατηγόρησε ότι ευθύνεται για τον βομβαρδισμό μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

«Δεν υπήρχαν ρωσικά αεροσκάφη στην περιοχή όπου βρισκόταν η αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι. Αυτό είναι γεγονός», αναφέρει ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

«Όλες οι “υποτιθέμενες” αποδείξεις (…) δεν θα αξίζουν ένα σεντ, αν κάποιος πραγματικά αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Ο Τζόνσον κάλεσε χθες Τρίτη τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρόλο της Μόσχας στη συριακή κρίση.

«Θα ήθελα να δω (να πραγματοποιούνται) διαδηλώσεις μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, επισημαίνοντας ότι η αγανάκτηση φθάνει στα όριά της μπροστά στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας εναντίον του Χαλεπιού.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα» δείχνουν την ευθύνη που φέρει η Μόσχα για τον βομβαρδισμό της αυτοκινητοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

Στο μεταξύ και η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών,

σχολίασε σήμερα ότι η προτροπή του Βρετανού υπουργού για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων κατά της Ρωσίας είναι προσβλητικές.

«Προφανώς ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα λόγια στις πράξεις και χρησιμοποίησε ένα όπλο με το οποίο απείλησε τη Ρωσία, την προσβολή. Το βρίσκουμε προσβλητικό», δήλωσε η Ζαχάροβα μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS, SPUTNIK)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή