50 κόμπρες ελεύθερες σε κινεζική πόλη

50 κόμπρες ελεύθερες σε κινεζική πόλη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Εναγώνιες προσπάθειες καταβάλλουν οι κινεζικές αρχές, προκειμένου να βρουν και να αιχμαλωτίσουν 50 δηλητηριώδη φίδια που δραπέτευσαν από παράνομη φάρμα εκτροφής.

Τον περασμένο Αύγουστο δραπέτευσαν από παράνομο εκτροφείο ερπετών στη Ναντσίνγκ 200 κόμπρες νεαρής ηλικίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αιχμαλωτιστεί ή σκοτωθεί 150 ερπετά. Τα μικρά φίδια έχουν μήκος που ανέρχεται σε 20 περίπου εκατοστά, όπως ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Η εκτροφή ερπετών είναι πολύ διαδεδομένη στην Κίνα, καθώς τα διάφορα μέρη χρησιμοποιούνται για τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Ωστόσο, τα φίδια που διέφυγαν είναι δηλητηριώδη και το δήγμα τους μπορεί να αποβεί μοιραίο αν το θύμα δεν λάβει άμεσα την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή.

Βέβαια, στα φίδια μικρής ηλικίας, όπως αυτά που διέφυγαν από το εκτροφείο, το δηλητήριο είναι λιγότερο τοξικό από αυτό των ενήλικων ερπετών.

Οι Αρχές έμαθαν για την απόδραση των φιδιών όταν ένα αγρότης της περιοχής Λιουέ ανακάλυψε και σκότωσε ένα από τα μικρά ερπετά στις αρχές του Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν είναι σπάνια τα περιστατικά όπως αυτό. Τον Αύγουστο από εκτροφείο στο Σετσουάν δραπέτευσαν 23 κόμπρες.

Μπορεί στην Κίνα οι Αρχές να έχουν βγει στο κυνήγι για τα επικίνδυνα ερπετά, αλλά και στη Βρετανία οι αρμόδιοι πονοκεφαλιάζουν εξαιτίας της απόδρασης ενός βόα από την κατοικία του ιδιοκτήτη του. Ο βόας συσφιγκτήρ είναι ένα επικίνδυνο είδος που σκοτώνει το θύμα του με τον σφικτό εναγκαλισμό του και, όπως αναφέρει η αστυνομία, χάθηκε από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το ερπετό απέδρασε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του κλουβιού του. Επισημαίνεται, πάντως, ότι δεν αποτελεί ιδιαίτερο κίνδυνο για τους ανθρώπους, που, ωστόσο, δεν θα πρέπει να το πλησιάσουν.

Συνήθως οι βόες απαντούν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και σε πλήρη ανάπτυξη φθάνουν σε μήκος τα 2,7 μέτρα, ενώ σκοτώνουν τα θύματά τους προκαλώντας τους ασφυξία. Οι ενήλικες κόμπρες, όμως, διαθέτουν επικίνδυνη νευροτοξίνη στο δηλητήριό τους, ικανή να εξοντώσει ακόμη και μεγάλη θηλαστικά, όπως αγελάδες ή ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή