Τραμπ: «Απολύτως ψευδείς» οι καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση

Τραμπ: «Απολύτως ψευδείς» οι καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απολύτως ψευδείς» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ τις καταγγελίες πολυάριθμων γυναικών ότι ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος τις παρενόχλησε σεξουαλικά, κατηγορώντας την αντίπαλο του για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, την εφημερίδα New York Times και άλλα μέσα ενημέρωσης ότι εμπλέκονται σε μια συντονισμένη, «λυσσασμένη» προσπάθεια να τον σταματήσουν.

Με συνεντεύξεις τους στους New York Times δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση, με έναν εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου να χαρακτηρίζει «αποκυήματα φαντασίας» αυτές τις καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικό το δημοσίευμα.

«Οι καταγγελίες είναι εξωφρενικές, αστείες και αψηφούν την αλήθεια, τον κοινό νου και την λογική» δήλωσε ο Τραμπ σε μια προεκλογική του συγκέντρωση στην Φλόριντα. «Διαθέτουμε ήδη αποδεικτικά στοιχεία για να αμφισβητήσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς και θα αυτό θα γίνει δημοσίως με έναν κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή, πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

«Τίποτε στο άρθρο της εφημερίδας δεν είχε την παραμικρή επίπτωση στην φήμη που ο κος Τραμπ, μέσα από τα ίδια του τα λόγια και τις πράξεις του, έχει ήδη δημιουργήσει για τον εαυτό του», τόνισε ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γενικός σύμβουλος των New York Times, Ντέιβιντ ΜακΚροου με επιστολή του προς τον δικηγόρο του Τραμπ.

Αν ο Τραμπ διαφωνεί, υποστηρίζοντας ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό «χαιρετίζουμε την ευκαιρία ένα δικαστήριο να αποκαταστήσει την αλήθεια», πρόσθεσε ο ΜακΚροου στην επιστολή του.

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή