Γερμανία: Απορρίφθηκε η προσφυγή Ερντογάν κατά της αθώωσης του κωμικού Γιαν Μπέχμερμαν

Γερμανία: Απορρίφθηκε η προσφυγή Ερντογάν κατά της αθώωσης του κωμικού Γιαν Μπέχμερμαν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόρριψη της προσφυγής που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της απόφασης να μην διωχθεί ένας κωμικός τον οποίο κατηγορεί ότι τον προσέβαλε, προέβη την Παρασκευή γερμανικό δικαστήριο.

Η γενική εισαγγελία του Μάιντς έκρινε σε ανακοίνωσή της «αβάσιμη» την προσφυγή και επικύρωσε την απόφαση που είχε ληφθεί στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή να μην ασκήσουν ποινική δίωξη θεωρώντας ότι το παράνομο της ενέργειας του ηθοποιού Γιαν Μπέχμερμαν «δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με αρκετή βεβαιότητα».

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον ηθοποιό του δημόσιου τηλεοπτικού δίκτυο ZDF ότι σε κείμενό του, στις 31 Μαρτίου χαρακτήριζε τον αρχηγό του τουρκικού κράτους παιδεραστή και κτηνοβάτη.

Ο Μπέχμερμαν εξήγησε ότι είχε σκόπιμα επιλέξει την υπερβολή και την προσβολή σε αυτό το σκετς για να δείξει τι είναι πραγματικά δυσφήμηση και για να υπογραμμίσει μέσω του παραλόγου πως η πολιτική κριτική που ασκούν οι επικριτές του Ερντογάν στην Τουρκία, η οποία μερικές φορές τους κοστίζει σε διώξεις, δεν είναι στην πραγματικότητα τέτοια.

Η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει ακόμη να αποφανθεί στις αρχές Νοεμβρίου επί προσφυγής του Ερντογάν που θέλει να απαγορευθεί η αναμετάδοση με κάθε τρόπο αυτού του ποιήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή