Συνέχεια των προσπαθειών για ειρήνη στη διάσκεψη της Λωζάννης

Συνέχεια των προσπαθειών για ειρήνη στη διάσκεψη της Λωζάννης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διεθνής διάσκεψη της Λωζάννης με θέμα τη Συρία, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και των κύριων περιφερειακών δυνάμεων που εμπλέκονται στη συριακή σύρραξη, ολοκληρώθηκε , ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Επειτα από συνομιλίες περισσοτέρων των τεσσάρων ωρών, πολλοί υπουργοί αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Beau-Rivage χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η Ουάσινγκτον, η Μόσχα και οι περιφερειακές δυνάμεις που συνήλθαν στη Λωζάννη με θέμα τη συριακή σύρραξη αποφάσισαν «να παρατείνουν τις επαφές», ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να παρατείνουμε τις επαφές κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών λαμβάνοντας υπ΄όψιν ορισμένες διευθετήσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην προώθηση μίας διευθέτησης» της συριακής σύγκρουσης, δήλωσε ο Λαβρόφ στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε από την πλευρά του ότι η διάσκεψη έδωσε την ευκαιρία για «ευρεία ανταλλαγή ιδεών» και ότι «παρά την ένταση», δεν υπήρξε αντιπαλότητα και οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την εφαρμογή της εκεχειρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή