ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση της Μόσχας για απαντητικές κυρώσεις σε ΗΠΑ

proeidopoiisi-tis-moschas-gia-apantitikes-kyroseis-se-ipa-2156151

Στις απειλές που εκτοξεύονται σωρηδόν και χωρίς διακοπές από την Ουάσιγκτον η απάντηση μας είναι: όλα αυτά αποτελούν σαφές δείγμα αδυναμίας της αμερικανικής κυβέρνησης και έλλειψης μηχανισμών που θα επέτρεπαν να επιτευχθούν συμφωνίες πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, δηλώνει, σύμφωνα με το πρακτορείο ΡΙΑ- ΝΟΒΟΣΤΙ, ο Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Μιλώντας για τις αμερικανικές επιθέσεις στη Ρωσία αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία, ο Σ. Ριαμπκόφ εξηγεί ότι «…δεν σταματάμε να εργαζόμαστε ώστε να επαναφέρουμε τους παράγοντες της Ουάσιγκτον στη… γη. Τους καλούμε να κατανοήσουν την κατάσταση όπως αυτή είναι στην πραγματικότητα και όχι να τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι φωνασκώντας θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους».

Αναφορικά με τις συνεχείς απειλές για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ ο κ. Ριαμπκόφ, θυμίζει ότι η Ουάσιγκτον «πρέπει να έχει διαπιστώσει τις προειδοποιήσεις τις Μόσχας πως σε όποιες κυρώσεις επιβληθούν θα υπάρξουν, όπως πάντα, απαντητικές που θα είναι συμμετρικές».

Έτσι εκείνο που μένει είναι η ρεαλιστική προσέγγιση και η από κοινού αναζήτηση λύσεων σε κάθε πρόβλημα, καταλήγει ο Ρώσος αξιωματούχος.

(πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)