ΚΟΣΜΟΣ

Αγκυρα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων έπειτα από πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα

agkyra-apagoreysi-sygkentroseon-epeita-apo-plirofories-gia-tromokratika-chtypimata-2156190

Οι αρχές στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, απαγόρευσαν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις πορείες μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, μετά την συλλογή και ανάλυση πληροφοριών για την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη, η οποία έχει γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων στο πρόσφατο παρελθόν.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, ενώ συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, στο πλαίσιο στήριξης των ανταρτών κατά του Ισλαμικού Κράτους, με αντικειμενικό σκοπό την απομάκρυνση των τζιχαντιστών, από τη νότια τουρκική συνοριακή γραμμή.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τρομοκρατικές οργανώσεις σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επιθέσεις και μάλιστα έχουν κάνει και τη σχετική προετοιμασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνήτη της Αγκυρας.

Σημειώνεται παράλληλα ότι εκφράζονται φόβοι πως στο στόχαστρο των τρομοκρατών θα βρίσκονταν δημόσιες συναθροίσεις και διαδηλώσεις τόσο στην Αγκυρα αλλά και πόλεις γύρω από αυτήν.