Γιλντιρίμ: Τουρκικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ανακατάληψης της Μοσούλης

Γιλντιρίμ: Τουρκικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ανακατάληψης της Μοσούλης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουρκικά αεροπλάνα συνέδραμαν τις αεροπορικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την επίθεση του ιρακινού στρατού για την κατάκτηση του ελέγχου της Μοσούλης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε πως υπάρχει «μια κατ' αρχήν συμφωνία» για την παρουσία της Τουρκίας στους κόλπους του συνασπισμού, αλλά διευκρίνισε ότι δε γνωρίζει τις «λεπτομέρειες των επιχειρήσεων» που διεξάγονται στην πόλη.

Οι προετοιμασίες ενόψει της επιχείρησης αυτής, που εκκινήθηκε χθες τη Δευτέρα από τη Βαγδάτη, χαρακτηρίσθηκαν από ζωηρές εντάσεις ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Άγκυρα. Η ιρακινή κυβέρνηση βλέπει αρνητικά την τουρκική συμμετοχή στην επιχείρηση.

«Θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε στο πεδίο και θα είμαστε στο τραπέζι», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία του.

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των εντάσεων, μια ιρακινή αντιπροσωπεία αναμένεται αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Τη Δευτέρα μια τουρκική αντιπροσωπεία μετέβη στη Βαγδάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή