Ρέντσι: Περιμένουμε κυρώσεις για τα κράτη που δεν δέχτηκαν πρόσφυγες

Ρέντσι: Περιμένουμε κυρώσεις για τα κράτη που δεν δέχτηκαν πρόσφυγες

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O προϋπολογισμός του ιταλικού δημοσίου για το 2017 σέβεται πλήρως τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ρώμη, βέβαια, είναι έτοιμη να ακούσει με προσοχή σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες υπογραμμίσουν κάποια σημεία», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο πάντως «κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, γίνεται η ίδια συζήτηση για το τι θα κάνει η Ευρώπη με τον προϋπολογισμό της Ιταλίας». «Πρόκειται για μια σταθερή συζήτηση, σαν τα φύλλα που πέφτουν πάντα την ίδια περίοδο από τα δέντρα», είπε ο Ρέντσι.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική προσπάθεια.

«Αναμένουμε την επιβολή κυρώσεων εκ μέρους της Ένωσης σε εκείνους που δεν σέβονται τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Σε βάρος όσων είχαν υποσχεθεί να υποδεχθούν μετανάστες αλλά δεν το έκαναν», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η εφημερίδα Il Messaggero τονίζει σήμερα ότι η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εγκρίνει νέο, έκτακτο κονδύλι ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών διαμονής μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχεία, δημοτικές εγκαταστάσεις και συνεταιρισμούς. Η εφημερίδα της Ρώμης υπογραμμίζει ότι «τις τελευταίες ημέρες αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας 12.000 μετανάστες και αιτούντες άσυλο».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή