ΚΟΣΜΟΣ

Τερέζα Μέι: Θα είμαστε ένας ισχυρός εταίρος μετά την αποχώρηση

tereza_may3

Η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει πλήρη ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως την αποχώρησή της από αυτή και στη συνέχεια θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος, δήλωσε την Πέμπτη η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προσερχόμενη στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., την πρώτη στην οποία παίρνει μέρος.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ, αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε πλήρη ρόλο έως ότου φύγούμε και θα είμαστε ένας ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος αφού θα έχουμε αποχωρήσει», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Τονίζοντας τη βούλησή της να εργαστεί με άλλους Ευρωπαίους παρά την ψήφο υπέρ του Brexit, η Μέι δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να επιδείξουν μια ισχυρή και ενωμένη ευρωπαϊκή στάση «απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα», προσθέτοντας ότι η Βρετανία είχε θέσει στην ατζέντα της συνόδου της ΕΕ τη συζήτηση των ρωσικών ενεργειών στη Συρία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού και είναι ζωτικής σημασίας να συνεργαστούμε για να συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις στη Ρωσία να σταματήσει αυτές τις αποκρουστικές ωμότητες της, τις εξοργιστικές ωμότητές της στη Συρία», δήλωσε.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS, AFP)