Κύπρος: Aπό τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου η συζήτηση για το εδαφικό

Κύπρος: Aπό τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου η συζήτηση για το εδαφικό

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Εκτός Κύπρου, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου, ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, θα πραγματοποιήσουν διαπραγματεύσεις για το εδαφικό.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι πριν τη συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων, ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 30 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο θα αποφασιστεί εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνοδεύσουν τον Κύπριο Πρόεδρο στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέϊ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το θέμα των εγγυήσεων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, θα μεταβεί την 1η Νοεμβρίου στη Μόσχα, όπου θα συζητήσει τις εξελίξεις με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση Κύπριου Προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αποφασίστηκε πως «η όποια λύση στο θέμα των εγγυήσεων δεν μπορεί να ξεφεύγει του πλαισίου της πρότασης του Προέδρου Αναστασιάδη για την ασφάλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή