Ανεπιτυχής πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα

Ανεπιτυχής πυραυλική δοκιμή από τη Β. Κορέα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ. Σε άλλη μια αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή προέβη η Βόρεια Κορέα νωρίς την Πέμπτη, ανέφεραν τα στρατιωτικά επιτελεία των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μόλις λίγες ώρες μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση των προσπαθειών να αποτραπούν οι όποιες πυρηνικές και πυραυλικές απειλές του Βορρά. Ο πύραυλος πιστεύεται ότι ήταν ένας Μουσουντάν μεσαίου βεληνεκούς και εκτοξεύτηκε από τη δυτική πόλη Κουσόνγκ, στην οποία έγινε άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης το Σάββατο. Η εκτόξευση της Πέμπτης ήταν η όγδοη απόπειρα του βορειοκορεατικού κράτους τους τελευταίους επτά μήνες να εκτοξεύσει ένα όπλο με βεληνεκές τριών χιλιομέτρων, το οποίο θα μπορεί να εκτοξευθεί από κινούμενους εκτοξευτήρες. Οι επαναλαμβανόμενες απόπειρες μαρτυρούν ότι φέτος η Βόρεια Κορέα «τρέχει» τα πυραυλικά και πυρηνικά προγράμματά της με πρωτοφανή ταχύτητα.

Το νοτιοκορεατικό επιτελείο χαρακτήρισε την εκτόξευση προκλητική και παράνομη, με τη Βόρεια Κορέα να απαντάει με επίσημη δήλωση της υπηρεσίας Διαστήματος ότι θα συνεχίσει τις εκτοξεύσεις παρά τις αντιρρήσεις του Νότου. Παρά τις διακηρύξεις της Πιογιάνγκ περί του δικαιώματός της σε ένα δικό της διαστημικό πρόγραμμα, Ουάσιγκτον και Σεούλ ανησυχούν ότι οι εκτοξεύσεις αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μεταμφιεσμένα τεστ πυραύλων μακρού βεληνεκούς. Την εκτόξευση καταδίκασε και η Ιαπωνία, η οποία θα προχωρήσει και σε επίσημη διαμαρτυρία μέσω της πρεσβείας της στο Πεκίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή