Επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε κτίρια στο Κιρκούκ – έντεκα νεκροί

Επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε κτίρια στο Κιρκούκ – έντεκα νεκροί

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση σε κυβερνητικό κτίριο, δύο αστυνομικά τμήματα και έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Κιρκούκ εξαπέλυσαν νωρίς σήμερα το πρωί μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο Ιρανοί που συμμετείχαν σε μια ομάδα που εκτελούσε έργα στον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας λίγο έξω από το Κιρκούκ έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εκδιώξει τους μαχητές του ΙΚ από όλα τα κτίρια που είχαν καταλάβει, όμως κάποιοι παραμένουν κρυμμένοι σε ένα τέμενος και ένα ξενοδοχείο, όπου οι μάχες συνεχίζονται, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, ένας ανταποκριτής του AFP επεσήμανε ότι είδε εννέα άνδρες με αγφανική ενδυμασία στον δρόμο στη συνοικία Αντάν. Αυτόπτες μάρτυρες από την πλευρά τους είπαν ότι μικρές ομάδες ενόπλων έχουν εισβάλει σε τεμένη και σε κτίρια σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Εξάλλου κάτοικοι του Κιρκούκ δήλωσαν ότι ακούγονταν εκρήξεις από τη μία τα ξημερώματα.

Οι αρχές της πόλης επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη ενώ όπως υποστηρίζουν στόχος της επίθεσης των τζιχαντιστών δεν ήταν οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου.

Οι Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ το 2014, αφού ο ιρακινός στρατός αποσύρθηκε από την περιοχή μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο και δυτικό Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή