Καταγγελίες περί απαγόρευσης εξόδου από τη Βενεζουέλα

Καταγγελίες περί απαγόρευσης εξόδου από τη Βενεζουέλα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καταγγέλλουν ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, εξέλιξη που επιτείνει την οργή της για το πάγωμα της προσπάθειάς τους να προκηρύξουν δημοψήφισμα εναντίον του αντιδημοφιλούς σοσιαλιστή ηγέτη Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με έγγραφο, που δημοσιοποιήθηκε και το οποίο φέρεται να προέρχεται από δικαστήριο της Πολιτείας Βαλένσια, οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέζους Τοεράλμπα και του δις υποψηφίου για την προεδρία Ενρίκε Καπρίλες, υποχρεούνται να παραμείνουν στη Βενεζουέλα. «Χάνουν τον χρόνο τους και πάλι. Ας περιμένουν να δουν τι έχουμε να πούμε μέσα στις επόμενες ώρες», ήταν το τουίτ-απάντηση του Καπρίλες, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής της καμπάνιας κατά του Μαδούρο.

«Πρόκειται για ανέξοδη επιθετικότητα», πρόσθεσε. Το επίμαχο έγγραφο περιλαμβάνει μια λίστα ονομάτων και δεν εξηγεί τον λόγο της απαγόρευσης. Ενδέχεται όμως να σχετίζεται με τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε νοθεία στην αρχική καμπάνια συλλογής υπογραφών για να θέσει σε λειτουργία τη διαδικασία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που η εκλογική επιτροπή στη Βενεζουέλα ματαίωσε την επόμενη φάση του δημοψηφίσματος, επικαλούμενη δικαστικές εντολές. Η απόφαση προκάλεσε κατακραυγή από τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για δικτατορικές πρακτικές.

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της με ελλείψεις τροφίμων και τριψήφιο πληθωρισμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή