Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 2.400 μετανάστες

Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε 2.400 μετανάστες

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 20 επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο, διασώθηκαν 2.400 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια, σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, τονίζοντας πως κατά τις τελευταίες δύο μέρες ανασύρθηκαν 14 νεκροί.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους και άλλα μικρά πλοιάρια ανέφερε η ιταλική ακτοφυλακή, σημειώνοντας πως στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετείχαν μεταξύ άλλων ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιρλανδίας, ένα σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) και ένα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea Watch.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν με ανάρτηση τους στο twitter χθες ότι εκτιμούν πως 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, τέσσερις εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι αγνοούνται ή σκοτώθηκαν καθώς επιχειρούσαν να φθάσουν με πλοιάρια προς την Ευρώπη με αφετηρία τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

463 μετανάστες μεταφέρονται στη Νάπολη

Τετρακόσιοι εξήντα τρεις μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν, το περασμένο σαρανταοκτάωρο, νότια της Σικελίας αποβιβάσθηκαν το μεσημέρι, από το ιταλικό πλοίο «Bruno Gregoretti» στο λιμάνι της Νάπολης.

Ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες και παιδιά, στα οποία, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παρασχέθηκε άμεσα η αναγκαία βοήθεια.

Στο λιμάνι της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου έχουν σπεύσει άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού, της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas, της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας και του δήμου της Νάπολης.

Το πλοίο Gregoretti μετέφερε και το πτώμα μιας άτυχης εικοσιπεντάχρονης εγκύου, η οποία ανασύρθηκε νεκρή κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, βόρεια των λιβυκών ακτών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή