Μυστήριο παραμένει η αντίδραση του Ντίλαν στο Νομπέλ

Μυστήριο παραμένει η αντίδραση του Ντίλαν στο Νομπέλ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή που βράβευσε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας τον Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξαρτάται από τον Αμερικανό τραγουδοποιό αν θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει να μιλά στα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει κάνει κανένα σχόλια για τη βράβευσή του, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας να επικοινωνήσει μαζί του από τις 13 Οκτωβρίου, οπότε ανακοινώθηκε η βράβευση του Αμερικανού.

«Ο λογοτέχνης που τιμάται με το Νόμπελ αποφασίζει μόνος του (αν θα παραστεί) στις τελετές για την παρουσίαση του βραβείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σάρα Ντάνιους μόνιμη γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας.

«Η Σουηδική Ακαδημία δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία άποψη για την απόφαση των νικητών σχετικά με το θέμα αυτό και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει ο Μπομπ Ντίλαν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Ντίλαν παραμένει… άφαντος, και δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τη βράβευσή του. Η μόνη δημόσια αναγνώριση του Νομπέλ ήταν μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα όπου δημοσιεύει τους στίχους του, όπου δίπλα στο όνομά του προσέθεσε τον λιτό χαρακτηρισμό «νικητής του Νομπέλ Λογοτεχνίας».

Ακόμα όμως κι αυτή η σύντομη αναφορά εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα την Παρασκευή. Φαίνεται πως ο «νικητής βραβείου Νομπέλ» Μπομπ Ντίλαν, έγινε πάλι, απλώς, Μπομπ Ντίλαν. 

Η τελετή απονομής των Νόμπελ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, στην επέτειο θανάτου του Άλφρεντ Νόμπελ, οπότε ο βασιλιάς της Σουηδίας δίνει σε κάθε βραβευμένο ένα δίπλωμα και ένα μετάλλιο, ενώ ακολουθεί ένα δείπνο στο δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Αν ο Ντίλαν διατηρήσει τη σιωπή του, θα είναι ο πρώτος που απλώς θα αγνοήσει την απόφαση της Ακαδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή