Επίθεση ισλαμιστών με 58 νεκρούς

Επίθεση ισλαμιστών με 58 νεκρούς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 58 είναι οι νεκροί της επίθεσης ισλαμιστών εξτρεμιστών σε αστυνομική ακαδημία στο Πακιστάν και δεκάδες οι τραυματίες, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι. Πραγματοποιώντας μία από τις φονικότερες εξτρεμιστικές επιθέσεις αυτής της χρονιάς, οι τρεις ένοπλοι, μέλη αδελφής πακιστανικής οργάνωσης των Ταλιμπάν, εισέβαλαν στην ακαδημία και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν κατά των κοιτώνων περίπου 700 εκπαιδευομένων, ωθώντας τους τρομοκρατημένους νεαρούς άνδρες να τρέχουν πανικόβλητοι.

«Είδα τρεις καμουφλαρισμένους άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα να κρατούν καλάσνικοφ» ανέφερε ένας δόκιμος, τονίζοντας ότι κατάφερε να ξεφύγει, ενώ εκείνοι είχαν ήδη ανοίξει πυρ εντός του θαλάμου. Η επίθεση στην Αστυνομική Ακαδημία Μπαλοκιστάν, η οποία βρίσκεται 20 χλμ. ανατολικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Κέτα, ξεκίνησε στις 11.10 το βράδυ της Δευτέρας, με τους εκατέρωθεν πυροβολισμούς να συνεχίζονται για πολλές ώρες μετά την επίθεση. Σύμφωνα με τον Σαρφαράζ Μπουγκτί, αρμόδιο υπουργό για τη συγκεκριμένη επαρχία, οι δράστες πρώτα σκότωσαν τον σκοπό του παρατηρητηρίου, ώστε να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους της ακαδημίας. «Η επίθεση είχε λάβει τέλος μέσα σε τρεις ώρες», ανέφερε ο υποστράτηγος Σερ Αφγκάν, αρχηγός των παραστρατιωτικών Συνοριακών Σωμάτων του Μπαλοκιστάν, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης εξουδετέρωσης των τρομοκρατών, προσθέτοντας ότι οι δράστες είναι μέλη ενός πακιστανικού παρακλαδιού των Ταλιμπάν και βρίσκονταν σε επικοινωνία με συνδέσμους της οργάνωσης στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, η αδελφή οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή