Συρία: Ελικόπτερο του συριακού στρατού βομβάρδισε αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία

Συρία: Ελικόπτερο του συριακού στρατού βομβάρδισε αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στον συριακό στρατό έριξε χθες Τρίτη βόμβες βαρέλια εναντίον ομάδας ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός. Ένα ελικόπτερο «που εκτιμάται ότι ανήκε στις δυνάμεις του καθεστώτος» βομβάρδισε τους αντάρτες σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Άχταριν, 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ντάμπικ, ανέφερε ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του. Η Ντάμπικ είναι ένα πρώην προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο οι αντάρτες ανακατέλαβαν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο συριακός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο, αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος αποτελεί «μια επικίνδυνη κλιμάκωση και κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας». Προειδοποίησε επίσης ότι θα καταρρίψει όποιο τουρκικό αεροσκάφος εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο.

(πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή