Οι νέες γυναίκες έχουν στραφεί στο αλκοόλ

Οι νέες γυναίκες έχουν στραφεί στο αλκοόλ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΔΝΕΪ. Τους άνδρες έχουν φθάσει οι γυναίκες στην κατανάλωση οινοπνεύματος, προκαλώντας ολοένα και μεγαλύτερη ζημιά στην υγεία τους, σύμφωνα με διεθνή μελέτη, η οποία εξέτασε τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων, σε χρονικό διάστημα ενός αιώνα.

Η μεταβολή αυτή οφείλεται εν μέρει στην επιτυχία διαφημιστικών εκστρατειών, με στόχο νέες γυναίκες και κορίτσια, καθώς και στις δραστικές μειώσεις τιμών, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές. Ορισμένες έρευνες εκτιμούν μάλιστα ότι οι νέες γυναίκες πίνουν περισσότερο από τους άνδρες.

«Η χρήση και κατάχρηση αλκοόλ συνδέονταν παραδοσιακά με τον ανδρικό πληθυσμό. Η παρούσα μελέτη αμφισβητεί την εκτίμηση αυτή και επισημαίνει ότι οι νέες γυναίκες πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο συστηματικών προσπαθειών ενημέρωσης για τα δεινά της χρήσης οινοπνεύματος», αναφέρει η μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Ουαλλίας στην Αυστραλία.

Η έρευνα εξέτασε τις συνήθειες αυτές σε άνδρες και γυναίκες από το 1891 έως το 2014 και συνδύασε τα πορίσματα 68 διεθνών μελετών. Ιστορικά, οι άνδρες έπιναν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. Ανδρες γεννημένοι μεταξύ 1891 και 1910 είχαν τρεις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουν κατάχρηση οινοπνεύματος απ’ ό,τι οι γυναίκες της ίδιας γενιάς. Τα ποσοστά αυτά, όμως, τείνουν να εξισωθούν για όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 1991 και 2000. Ορισμένα από τα ποτά που προωθούν οι εταιρείες απόσταξης στοχεύουν τις νέες γυναίκες και τη συνήθειά τους να πίνουν πριν ετοιμασθούν για τη βραδινή έξοδο. Ενα από τα ποτά αυτά είναι το Lambrini, η διαφήμιση του οποίου απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες γυναίκες.

«Γλυκό ή με γεύση φρούτου; Ζωντανό, μαλακό ή μήπως είστε ένα κλασικό κορίτσι. Με ένα Lambrini σχεδιασμένο για το προσωπικό σας γούστο, θα λατρέψετε τη νέα μας σειρά», αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας απόσταξης του δημοφιλούς ποτού στη Βρετανία και στην Αυστραλία.

Εταιρείες απόσταξης επέλεξαν επίσης να αναλάβουν χορηγίες δημοφιλών σε γυναίκες τηλεοπτικών σειρών, όπως έκανε το Baileys για τη σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή