Ο Χιου Λόρι με δικό του αστέρι στο Χόλιγουντ

Ο Χιου Λόρι με δικό του αστέρι στο Χόλιγουντ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο Βρετανός κωμικός και αστέρας αμέτρητων κινηματογραφικών ταινιών Χιου Λόρι εξασφάλισε τη θέση του στην ελίτ του θεάματος την Τρίτη, αποκτώντας το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. «Ο κόσμος δεν είναι δίκαιος, καθώς στα 57 μου εξομολογούμαι ότι έχω ζήσει μια ζωή με πολύ καλή τύχη από την αρχή ώς το τέλος, τόσο πολύ που κάθε μέρα περιμένω ένα πιάνο να πέσει στο κεφάλι μου, ώστε να επέλθει ισορροπία», δήλωσε αστειευόμενος ο Λόρι στην τελετή εγκαινίασης του αστεριού του στο Λος Αντζελες.

Στην ομιλία που έδωσε, εγκωμίασε τις Ηνωμένες Πολιτείες με χιουμοριστικό τόνο για την επινόηση των τζιν, της πίτσας και του μαρτίνι, το οποίο χαρακτήρισε «ένα σονέτο σε ποτήρι». Σε αντίθεση με πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ, ο Λόρι απέφυγε να τοποθετηθεί εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας αντιθέτως ένα αστείο για τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιτ Ρόμνεϊ. «Αγαπώ το μαρτίνι επειδή το έπινε ο Φρανκ Σινάτρα. Δεν φοράω τζιν επειδή μια φορά είδα τον Μιτ Ρόμνεϊ να φοράει», ανέφερε ο Λόρι συγκεκριμένα.

Ο Λόρι έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες Χρυσές Σφαίρες το 2006 και το 2007 για την τηλεοπτική σειρά «House» και έχει υπάρξει υποψήφιος επτά φορές για βραβείο EMMY, χωρίς ωστόσο να το έχει κερδίσει ποτέ.

Οντας για κάποια περίοδο ο πιο ακριβοπληρωμένος τηλεοπτικός ηθοποιός, ο Λόρι έχει ασχοληθεί και με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία εκτός από την ηθοποιία, ενώ έχει διαπρέψει και με μια πλούσια καριέρα ως μουσικός της τζαζ και των μπλουζ.

Τα πρώτα του βήματα στον χώρο της κωμωδίας ξεκίνησαν στα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και συνεχίστηκαν σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα «A Bit of Fry and Laurie», «Blackadder» και «Jeeves and Wooster». Η μεγάλη επιτυχία του στις ΗΠΑ ήρθε με τον ρόλο του δόκτορος Τζέρεμι Χάους στην τηλεοπτική σειρά «House», η οποία προβλήθηκε για οκτώ σεζόν από το 2004 μέχρι το 2012, μέσω της οποίας απέσπασε έξι υποψηφιότητες για το βραβείο EMMY.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή