Αμερικανικό Πεντάγωνο: Συμμετοχή του YPG στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα παρά τις τουρκικές αντιρρήσεις

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Συμμετοχή του YPG στην επιχείρηση ανακατάληψης της Ράκα παρά τις τουρκικές αντιρρήσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ, ο Αμερικανός διοικητής του συνασπισμού δυνάμεων κάτα του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο αμερικανικό Πεντάγωνο, ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες υπάγεται η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας, θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκα στη Συρία.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί επ' ουδενί να κανούμε επιχειρήσεις με τις SDF πουθενά, ούτε και στη Ράκκα. Η πραγματικότητα είναι ότι σε περιορισμένο χρόνο και πλαίσιο η μόνη αποτελεσματική δύναμη είναι οι SDF και η YPG αποτελεί μεγάλο μέρος τους. Κάνουμε διαπραγματεύσεις και σχέδια με την Τουρκία. Θα πάρουμε τις δυνάμεις που διαθέτουμε και θα πάμε στη Ράκα. Αυτή η δύναμη θα αποτελείται από τις SDF που περιλαμβάνουν τη YPG και τους 'Αραβες της Συρίας. Το τι θα συμβεί περαιτέρω θα καθοριστεί ανάμεσα στις ΗΠΑ, τους τοπικούς μας εταίρους και την Τουρκική κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς θα λειτουργήσει. Οι Τούρκοι δήλωσαν πως θέλουν να μετέχουν σε αυτή την επιχείρηση. Θα το εξετάσουμε αργότερα πιο αναλυτικά. Θα κινηθούμε σύντομα για να απομονώσουμε την Ράκα κι αυτό θα γίνει με τις δυνάμεις που θα είναι έτοιμες», διευκρίνισε ο Τάουνσεντ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή