Τουρκία: Συνελήφθησαν 14 εργαζόμενοι της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ»

Τουρκία: Συνελήφθησαν 14 εργαζόμενοι της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το πρωί η αντιτρομοκρατική υπήρεσία με εντολή του εισαγγελέα, που ξεκίνησε έρευνα τον Αύγουστο, έκανε έφοδο στα σπίτια του διευθυντή της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», Μουράτ Σαμπουντζού, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ.

Επίσης, διατάχθηκαν οι συλλήψεις 13 στελεχών της εφημερίδας που κατηγορούνται απο την εισαγγελία οτι «με ειδήσεις που έκαναν βοηθούσαν το PKK και το FETÖ (Τρομοκρατική οργάνωση του Φετχουλλαχ Γκιουλέν)».

Η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι διέταξε τις συλλήψεις γιατί οι κατηγορούμενοι, παρότι δεν είναι μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν διεπραξαν εκληματικές πράξεις υπέρ αυτής.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της παραδοσιακά κοσμικής εφημερίδας Cumhuriyet αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση: «Το πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας έφτασε στην εφημερίδα Cumhuriyet. Πραγματοποιείται έφοδος στα σπίτια του Διευθυντή της εφημερίδας Μουράτ Σαμπουντζού, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ακίν Αταλάι και του αρθρογράφου Γκιουράι Οζ. Οι Σαμπουντζού και Οζ έχουν συλληφθεί».

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια αρθρογράφων και διοικητικών στελεχών της εφημερίδας συνεχίζονται. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρθρογράφος Χικμέτ Τσετίνκαγια.

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση του 5ήμερου που προβλέπει ο νόμος κατέθεσαν, παρουσία του δικηγόρου τους, στον δικαστή που αποφάσισε την προφυλάκισή τους, η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του Ντιγιάρμπακιρ Γκιουλτάν Κισανάκ και Φιράτ Ανλί που κατηγορούνται για διευκολύνσεις και συνεργασία με το ΡΚΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή