ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Η Άγκυρα δεν θέλει να συμπέσουν οι επιχειρήσεις σε Ράκα και Μοσούλη

toyrkia-i-agkyra-den-thelei-na-sympesoyn-oi-epicheiriseis-se-raka-kai-mosoyli-2158251

Η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει η επιχείρηση στη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αφού ολοκληρωθούν οι δύο άλλες επιχειρήσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη, εκείνη για την απελευθερωση της Μοσούλης και η «Ασπίδα του Ευφράτη», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ. 

«Η θέση της Τουρκίας όσον αφορά την επιχείρηση της Ράκας είναι σαφής. Θα ήταν καλύτερα τόσο για στρατιωτικούς όσο και για στρατηγικούς λόγους να διεξαγάγουμε την επιχείρηση (της Ράκας) αφού ολοκληρωθούν η επιχείρηση της Μοσούλης και η τουρκική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη» είπε ο Κουρτουλμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και οι Κούρδοι Πεσμεργκά ξεκίνησαν την επιχείρηση της Μοσούλης στις 17 Οκτωβρίου, με αεροπορική και χερσαία υποστήριξη από τον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αναμένει οι δύο επιχειρήσεις να συμπέσουν χρονικά.