Ipsos – Δημοσκόπηση: Μπροστά η Κλίντον με 6%

Ipsos – Δημοσκόπηση: Μπροστά η Κλίντον με 6%

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 6 μονάδες προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ, η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η δημοσκόπηση, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, δίνει στην Κλίντον το ίδιο ποσοστό που φαίνεται να είχε και πριν τη νέα έρευνα του FBI εις βάρος της και διεξήχθη ακριβώς μετά από την ενημέρωση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο ότι η υπηρεσία του εξετάζει την ύπαρξη νέων email.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας είπε ότι δεν ξέρει αν τα μηνύματα είναι σημαντικά, και δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία.

Η δημόσια ανακοίνωσή του εξόργισε τους δημοκρατικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους ψηφοφόρους τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές ενώ ο Τραμπ και το επιτελείο του χρησιμοποίησαν την είδηση για να εγείρουν ξανά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Κλίντον.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε άτομα που είτε έχουν ψηφίσει, είτε  θεωρούνται πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Το 45% δήλωσε ότι υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 39% ότι υποστηρίζει τον Τραμπ. Την Πέμπτη, την προηγούμενη της ανακοίνωσης του Κόμεϊ, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 43% έναντι 37%, αντίστοιχα.

Άλλες δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι η διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ μειώθηκε. Ο ιστότοπος RealClearPolitics, που δίνει τον μέσο όρο των περισσότερων μεγάλων δημοσκοπήσεων, έδειξε ότι η ποσοστιαία διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ έπεσε στις 1,7 μονάδες την Τετάρτη από τις 4,6 μονάδες που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή