Ερντογάν: Η Γερμανία έχει γίνει «καταφύγιο για τρομοκράτες»

Ερντογάν: Η Γερμανία έχει γίνει «καταφύγιο για τρομοκράτες»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία έχει γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες και θα «κριθεί από την ιστορία», ενώ την κατηγόρησε ότι δεν εξάλειψε τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Γερμανία προσφέρει από καιρό καταφύγιο σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και σε ακροαριστερούς του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), που έχει πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία. Υποστήριξε επίσης ότι οι τουρκικές αρχές έχουν διαβιβάσει στο Βερολίνο περισσότερα από 4.000 αιτήματα έκδοσης μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, χωρίς να πάρουν θετική απάντηση.

«Ανησυχούμε ότι η Γερμανία, που εδώ και χρόνια προστατεύει το PKK και το DHKP-C, έχει γίνει η πίσω αυλη της γκιουλενιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Δεν περιμένουμε τίποτε από τη Γερμανία, όμως θα κριθείτε από την ιστορία επειδή ενθαρρύνετε την τρομοκρατία … Η Γερμανία έχει γίνει ένα σημαντικό καταφύγιο τρομοκρατών», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τελετής στο μέγαρό του στην Άγκυρα.

«Πάντα έλεγα πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι σαν τους σκορπιούς: στο τέλος πάντα γυρίζουν και τσιμπάνε αυτούς που τους έχουν στην πλάτη τους», προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε χθες «ανησυχητικά» τα μέτρα που ελήφθησαν από την τουρκική εξουσία εναντίον των μέσων ενημέρωσης και «θλιβερή εξέλιξη» τη σύλληψη δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.

«Κοιτάξτε τους. Σηκώνονται και μας κάνουν μαθήματα: 'Ανησυχούμε', λένε. Ε λοιπόν, Γερμανία, αυτό που μας ανησυχεί εμάς είναι η δική σου στάση», απάντησε σήμερα ο Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή