Τουρκία: Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουρκία: Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από την έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που έγινε στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος επιβεβαίωσε και τον αριθμό των θυμάτων, κατηγόρησε ευθέως του Κούρδους για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος κοντά στο αστυνομικό τμήμα όπου αυτοί έχουν οδηγηθεί.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και την επίθεση πραγματοποίησαν μέλη του PKK.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Twitter και στο Whatsapp.

Σύμφωνα με έναν ειδικό της ομάδας Turkey Blocks, οι σελίδες είναι μη προσβάσιμες, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τους δύο συμπροέδρους και άλλους εννιά βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) της Τουρκίας πριν τα ξημερώματα σήμερα λόγω της άρνησής τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Λίγο αργότερα, ο τούρκος βουλευτής Ιμάμ Τασκιέρ,  έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι κρατείται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουκικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, εκδόθηκαν εντολές σύλληψης για 13 βουλευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή