Προβάδισμα Κλίντον με τρεις μονάδες

Προβάδισμα Κλίντον με τρεις μονάδες

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μικρό και εύθραυστο προβάδισμα της τάξης των τριών ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνει πλέον η Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, με τη Δημοκρατική υποψήφια να εξασφαλίζει 45% της πρόθεσης ψήφου σε εθνικό επίπεδο και τον Τραμπ 42%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Στο μεταξύ, στην προεκλογική μάχη ρίχτηκε χθες ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας σε πανεπιστήμιο του Μαϊάμι της Φλόριντα είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταχραστεί τις προεδρικές εξουσίες σε περίπτωση εκλογής του στο ύπατο αξίωμα. Ο πρόεδρος είπε ότι κάθε άνδρας, ο οποίος μιλάει προσβλητικά και υποτιμητικά για τις γυναίκες ή για το Σύνταγμα πριν εκλεγεί, δεν πρόκειται να μεταβάλει τις απόψεις του μετά την εκλογή του.

«Η μόνη διαφορά μετά την εκλογή του στην προεδρία θα είναι ότι θα διαθέτει πλέον τη δυνατότητα να πραγματώσει τις στρεβλές ιδέες του», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την τελευταία της προεκλογική εμφάνιση η Χίλαρι Κλίντον. Η κ. Κλίντον θα μιλήσει στη Φιλαδέλφεια, στο πλευρό του προέδρου Ομπάμα, της ιδιαίτερα δημοφιλούς Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και του πρώην προέδρου και συζύγου της, Μπιλ Κλίντον.

Χθες, η ιστορική πόλη της Πενσιλβάνια περίμενε να υποδεχθεί τη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ και πρώην μοντέλο, Μελάνια, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει την πρώτη της προεκλογική εμφάνιση μετά την ομιλία της στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Ιούλιο.

Στη χθεσινή της ομιλία, η οποία κοινοποιήθηκε εκ των προτέρων από την εκστρατεία Τραμπ, η σύζυγος του υποψηφίου επρόκειτο να πει: «Είμαι σήμερα εδώ για να μιλήσω για τον σύζυγό μου και τη βαθιά αγάπη που αυτός τρέφει για τη χώρα και όλους τους πολίτες της». Η εκστρατεία των Δημοκρατικών επέλεξε, όμως, να προβάλει τηλεοπτική διαφήμιση κατά τη διάρκεια του χθεσινού τελικού του πρωταθλήματος μπέιζμπολ, υπενθυμίζοντας στα εκατομμύρια τηλεθεατών τα προσβλητικά σχόλια του Τραμπ εις βάρος γυναικών.

Την ίδια ώρα, ανοικτή επιστολή στον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόουμι απηύθυνε χθες η 16χρονη σήμερα –και τότε 15χρονη– μαθήτρια, που φέρεται να δέχθηκε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου από τον 52χρονο πρώην βουλευτή Αντονι Ουίνερ, που υπήρξε και σύζυγος της αντιπροέδρου της εκστρατείας Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν. Στην επιστολή της, η νεαρή κοπέλα κατηγορεί τον Κόουμι για αιφνίδια αναβίωση της τραυματικής της εμπειρίας. «Σας έχω προσθέσει στον κατάλογο εκείνων, που με πλήγωσαν. Η αναψηλάφηση της υπόθεσης έφερε τα ΜΜΕ στην πόρτα του σπιτιού μου και των γειτόνων μου. Γιατί δεν μπορούσατε να περιμένετε το τέλος των εκλογών για να δημοσιοποιήσετε την υπόθεση; Πίστευα ότι αποστολή σας, ως διευθυντής του FBI, ήταν να προστατεύετε ανθρώπους σαν κι εμένα και θεωρούσα ότι είχατε την υποχρέωση να διατηρήσετε το απόρρητο της ταυτότητάς μου», αναφέρει στην επιστολή της η 16χρονη.

Η υπόθεση του Αντονι Ουίνερ ήλθε να παρεμβληθεί στην εκστρατεία των Δημοκρατικών, καθώς στον υπολογιστή του πρώην βουλευτή, τον οποίο δέσμευσε και ερευνά το FBI, ενδέχεται να βρίσκονται και μηνύματα emails της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Τα μηνύματα αυτά αποθήκευε εκεί η στενή συνεργάτις της, Χούμα Αμπεντίν, τότε σύζυγος του Ουίνερ. Η αποκάλυψη αυτή από τον διευθυντή του FBI χαρακτηρίστηκε από τους Δημοκρατικούς ως αθέμιτη παρέμβαση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στην προεκλογική εκστρατεία.

Ψηφοφόροι από Βαλκάνια

Παρότι οι περισσότεροι Αμερικανοί σερβικής καταγωγής φέρονται να στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, η πλειοψηφία Αλβανών, Βόσνιων, Βουλγάρων και Μαυροβουνίων ετοιμάζεται να ψηφίσει υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Balkan Insight, ενώ υπέρ του Τραμπ φέρονται να τάσσονται και οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή