Στην Ελβετία ο Μπαν Κι Μουν για την έναρξη των συνομιλιών Αναστασιάδη – Ακιντζί

Στην Ελβετία ο Μπαν Κι Μουν για την έναρξη των συνομιλιών Αναστασιάδη – Ακιντζί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ του Κύπριου Προέδορυ Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί θα κηρύξει τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Οι συνομιλίες θα γίνουν στο Μοντ Πέλεριν της Ελβετίας.

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γρ. του ΟΗΕ Στέφαν Ντούζαριτς σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο εδαφικό και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά, που οι δύο ηγέτες θα διαπραγματευθούν απευθείας γι αυτό το θέμα».

Επίσης, ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει παρακολουθήσει στενά κατά τη διάρκεια της θητείας του τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο και «θα προσφέρει την προσωπική υποστήριξη του στο έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ' αυτή την κρίσιμη φάση».

Ο κ. Ντούζαριτς είπε ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 του μηνός, αλλά ο κ. Μπαν Κι Μουν θα παραστεί μόνο στην έναρξη τους.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε κρίσιμη για το Κυπριακό την ερχόμενη εβδομάδα και επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από το τελικό αποτέλεσμα στην Ελβετία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή