Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν κατηγορεί την Τουρκία για ναζιστικές μεθόδους

Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν κατηγορεί την Τουρκία για ναζιστικές μεθόδους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μη προσήκουσες για μια χώρα, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τουρκικής ηγεσίας κατά των αντιπολιτευομένων και του Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / DLF).

Ο Ζαν Aσελμπορν , όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, θέτει μάλιστα και θέμα κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν, ούτως ή άλλως, «θεωρητικά ανασταλεί» είπε, υποστηρίζοντας ότι εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή δεν θα πρέπει πλέον κανείς να συζητά ούτως η άλλως για το θέμα αυτό. Εκτίμησε δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να της επιβάλει οικονομικές κυρώσεις ως μέσον πίεσης. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, εν τούτοις, δεν τάσσεται ακόμα υπέρ της εκδίωξής της από το ΝΑΤΟ στη δεδομένη χρονική συγκυρία στιγμή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει θέσει εκτός ισχύος το κράτος δικαίου και δημιουργεί με αυτόν τον τρόπο «οδηγίες χρήσεως δικτατορίας». Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται σε πρώην υπαλλήλους του θυμίζει «μεθόδους οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί», όπως είπε ο κ. Άσελμπορν και επισήμανε ότι η Τουρκία υποδαυλίζει ένα κλίμα φόβου στη χώρα.

Λαμβανομένης υπόψη της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό, υπογράμμισε: «χρειαζόμαστε την Τουρκία ως Ευρώπη ώστε να καταφέρει να οργανώσει τις προσφυγικές ροές με αξιοπρεπή τρόπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή