ΗΠΑ: Ανοιξαν οι κάλπες σε εννέα ανατολικές πολιτείες

ΗΠΑ: Ανοιξαν οι κάλπες σε εννέα ανατολικές πολιτείες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εκλογικά τμήματα σε εννέα Πολιτείες στις ανατολικές ΗΠΑ άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 06:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να ψηφίζουν στο Κονέτικατ, την Ιντιάνα, το Κεντάκι, το Μέιν, το Νιού Χαμσάιρ, το Νιού Τζέρσεϊ, την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το Βερμόν και την Βιρτζίνια. Τα εκλογικά τμήματα στις άλλες Πολιτείες πρόκειται να ανοίξουν αργότερα. Οι Αμερικανοι ψηφίζουν επίσης για το Κογκρέσο , για κυβερνήτες, τοπικά συμβούλια, τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) αύριο το πρωί.

Κλίντον: «Πολιτεία-κλειδί» η Βόρεια Καρολίνα

Ως “πολιτεία-κλειδί” χαρακτήρισε τη Βόρεια Καρολίνα, η Χίλαρι Κλίντον προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών. Παράλληλα, τόνισε τη συμβολή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά και τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στις σημερινές προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στις ΗΠΑ, σχολιάζει το BBC. Η Κλίντον μίλησε για τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, προσκαλώντας όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, κάνοντας αναφορά και στις αμερικανικές παραδοσιακές αξίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ευκαιρία που είχε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να συναντήσει σημαντικούς ανθρώπους, που αντιστέκονται στις δυσκολίες της ζωής κι έχουν όραμα κι επιδιώξεις που ξεπερνούν τις δυνάμεις τους, μεταδίδει το BBC.

Την ίδρυση νέων βιομηχανικών μονάδων στο Μίσιγκαν, υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων μιλώντας στο Μίσιγκαν υποσχέθηκε τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και την ίδρυση νέων βιομηχανικών μονάδων, με έμφαση στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ δήλωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα επισκέπτεται την αναφερόμενη πολιτεία κάθε φορά που θα εγκαινιάζεται μία νέα βιομηχανική μονάδα, μεταδίδει το BBC.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, δίνοντας έμφαση στη μοναδική ευκαιρία που έχουν οι Αμερικανοί πολίτες, προκειμένου ν' ανατρέψουν την κατάσταση. Επίσης, ζήτησε την υποστήριξη των ψηφοφόρων, προκειμένου ν' αποκαταστήσει την ηθική και την τιμιότητα της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ενώ χαρακτήρισε την Χίλαρι Κλίντον, ως την πιο διεφθαρμένη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι γνωρίζει τους υποστηρικτές του, που είναι άνθρωποι της δουλειάς, ενώ τους παρότρυνε να ψηφίσουν μαζικά στις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή