Γιλντιρίμ: Μετά τα συγχαρητήρια ζητά από Τραμπ την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Γιλντιρίμ: Μετά τα συγχαρητήρια ζητά από Τραμπ την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και του ζήτησε να εκδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ.

Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι «μία νέα σελίδα» θα ανοίξει στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, εάν ο αρχηγός της γκιουλενικής τρομοκρατικής ομάδας εκδοθεί στην Τουρκία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα του ότι η εκλογή του Τραμπ θα ωφελήσει τον αμερικανικό λαό. «Ελπίζω ότι η επιλογή του αμερικανικού λαού θα οδηγήσει σε καλά βήματα για τα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες, τη δημοκρατία και το μέλλον της περιοχής μας», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να διατηρήσει μία θετική προοπτική.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αντανακλά την προτίμηση του αμερικανικού λαού και ότι η Τουρκία θα σεβασθεί όποιον εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Οι αμερικανο-τουρκικές σχέσεις δεν εξαρτώνται από τα πρόσωπα», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή