Η απάντηση του Τραμπ στους διαδηλωτές μέσω Twitter

Η απάντηση του Τραμπ στους διαδηλωτές μέσω Twitter

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη ημέρα στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων, κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, υπό το φόβο ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα επιφέρει συνέπειες στο σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ.

Στην ανατολική ακτή, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη. Ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε για ακόμα μια φορά έξω από τον Πύργο του Τραμπ στην πέμπτη λεωφόρο φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά του νέου πλανητάρχη. «Είναι τόσα πολλά θέματα στα οποία έχει λάθος αντιμετώπιση. Είναι η κλιματική αλλαγή, η συμφωνία με το Ιράν, τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και οι μαζικές απελάσεις», δήλωσε ο διαδηλωτής Ντέιβιντ Τόμας.

Στη δυτική ακτή, διαδηλώσεις έγιναν στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλαντ στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις με διαδηλωτές να σπάνε τις βιτρίνες καταστημάτων με μπαστούνια του μπέιζμπολ και την αστυνομία να προειδοποιεί τον κόσμο από τα μεγάφωνα να απομακρυνθεί. 

Πάντως ο ίδιος ο Τραμπ σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις μέσω Twitter έγραψε: «Μόλις εξασφάλισα μια διάφανη και επιτυχημένη προεδρική εκλογική και τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές παρακινημένοι από τα μέσα ενημέρωσης, διαμαρτύρονται. Πολύ άδικο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή