Μια αλλιώτικη Πρώτη Οικογένεια

Μια αλλιώτικη Πρώτη Οικογένεια

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H δυναστεία Τραμπ οδεύει προς τον Λευκό Οίκο. Αυτά γνωρίζουμε για τα πιο γνωστά της μέλη:

Μελάνια Τραμπ. Η σύζυγός του επί 11 χρόνια έχει αποτελέσει αντικείμενο ειρωνικών σχολίων στη διάρκεια της διχαστικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου. Το πρώην μοντέλο, 46 ετών σήμερα, του συμπαραστάθηκε αφότου δημοσιοποιήθηκε το βίντεο στο οποίο περηφανευόταν ότι θωπεύει γυναίκες. Εγινε πρωτοσέλιδο όταν στη διάρκεια του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών κατηγορήθηκε για λογοκλοπή παλιότερης ομιλίας της Μισέλ Ομπάμα. Προς το τέλος της καμπάνιας έκανε έκκληση για λιγότερο μπούλινγκ στο Διαδίκτυο, κάτι που προκάλεσε ερωτήματα με δεδομένη την εμπρηστική ρητορική του Τραμπ στο Twitter.

Ιβάνκα Τραμπ. Η κόρη του, αντιπρόεδρος στον όμιλό του, τοποθετήθηκε σε μία από τις δυσκολότερες θέσεις στη διάρκεια της εκστρατείας. Το πρώην μοντέλο, που κατέχει σειρά επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου οίκου μόδας και κοσμημάτων, έχει επί μακρόν ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και έγινε Εβραία όταν παντρεύτηκε τον Τζάρεντ Κούσνερ. Η 35χρονη πρώτη κόρη είναι φίλη με την Τσέλσι Κλίντον και έδωσε χρήματα στο Ιδρυμα Κλίντον το 2007. Παρά τις φεμινιστικές θέσεις της απέφυγε να επικρίνει τον πατέρα της για τις δηλώσεις του περί θωπείας και τη στάση του στο ζήτημα των αμβλώσεων, προκαλώντας κινήσεις για μποϊκοτάζ της μάρκας ρούχων της.

Ερικ Τραμπ. Ο γιος του εμφανίστηκε συχνά στην τηλεόραση και σε ομιλίες στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας. Οπως και τα αδέλφια του είναι στέλεχος του ομίλου Τραμπ. Η φιλανθρωπική του οργάνωση, το Ιδρυμα Ερικ Τραμπ, βρέθηκε στο επίκεντρο εκτενούς έρευνας για τη δράση της, αφού αρχικά παραδέχθηκε στην «Ουάσιγκτον Ποστ» ότι ο πατέρας του έκανε δωρεές σε αυτήν και στη συνέχεια τις πήρε πίσω. Μαζί με τον αδελφό του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επικρίθηκαν ότι κυνηγούν μεγάλα ζώα όπως λεοπαρδάλεις και κροκόδειλους. Κατηγορήθηκε, εξάλλου, ότι παραβίασε τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης επειδή έβγαλε φωτογραφία και τουίταρε το ψηφοδέλτιό του.

Τζάρεντ Κούσνερ. Είναι σύζυγος της Ιβάνκα, CEO της οικογενειακής επιχείρησης real estate και ιδιοκτήτης της εφημερίδας New York Observer. Η ενεργή υποστήριξη του πεθερού του έθεσε στο προσκήνιο την εφημερίδα του. Ενας από τους ρεπόρτερ της εγκάλεσε μάλιστα τον Κούσνερ για τον ρόλο του αφότου ο Τραμπ κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό τουιτάροντας το αστέρι του Δαβίδ σε μια επίθεση εναντίον της Χίλαρι Κλίντον. Ο Κούσνερ, ο οποίος είναι Εβραίος, χρησιμοποίησε την εφημερίδα για να υπερασπιστεί τον Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή